Μαζί χτίζουμε τα θεμέλια της προληπτικής υγείας του αύριο

Αποστολή μας είναι να καινοτομούμε, να εμπνέουμε και να δίνουμε την πιο εξατομικευμένη εμπειρία συνεργασίας και τον πιο ποιοτικό εργαστηριακό έλεγχο με σεβασμό και αγάπη προς τον άνθρωπο.

Πολλές ασθένειες θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί, να είχαν διαγνωστεί έγκαιρα και να είχαν αποφευχθεί ακόμη, εάν ο ασθενής είχε την κατάλληλη ενημέρωση και είχε πιο συχνή επικοινωνία με τον ιατρό του, διότι έτσι θα αυξανόταν η πιθανότητα για καλύτερη έκβαση στη θεραπεία αλλά και στην ποιότητα ζωής του.

Ανδρέας ΛαΐνηςΙατρός Κυτταρολόγος

Γνωρίστε την ομάδα μας

Το πολύ έμπειρο και άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό μας σε συνεργασία με το τμήμα έρευνας, θα σας παρέχει πάντα τις πιο αξιόπιστες λύσεις τη στιγμή που τις χρειάζεστε.

Ανδρέας Λαΐνης

Ιατρός Κυτταρολόγος

Ο Λαΐνης Ι. Ανδρέας γεννήθηκε και έζησε στην Αθήνα, όπου αποφοίτησε το Η’ Λυκείου Πατησίων το 1977. Σε νεαρή ηλικία έχασε την μητέρα του από καρκίνο, γεγονός που καθόρισε τις μελλοντικές του επιλογές. Απόφοιτος Ιατρικής σχολής Α.Π.Θ. τον 7/1983, ξεκίνησε ειδικότητα στην έδρα παθολογικής ανατομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε την ειδικότητα του στο παθολογοανατομικό εργαστήριο ΙΚΑ Αθηνών, στο κυτταρολογικό εργαστήριο του αντικαρκινικού νοσοκομείου Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ» έως τον Φλεβάρη του 1988 καθώς και στα περισσότερα νοσοκομεία Αθηνών.

Ίσως μέχρι σήμερα, ο νεότερος ειδικευμένος Ιατρός στην Ελλάδα. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία και απολύθηκε από το Γ.Σ.Ν. Θράκης στην Ξάνθη το 1989. Από τον 4/1989 έως 4/1990 διετέλεσε υπηρεσία υπαίθρου στο Αγροτικό Ιατρείο Καμένων Βούρλων. Έκτοτε ιδιώτης κυτταρολόγος με ιατρεία σε αρκετές πόλεις της Ελλάδος.

Από τους πρώτους στην Ευρώπη το 1992 που έκανε ταυτοποιήσεις ιών και μικροβίων (ΙΝ SITU υβριδισμό), εφάρμοσε την υγρή κυτταρολογία από το 1998, το ΤhinPrep Pap Test καθώς και όλες τις εξελίξεις της σύγχρονης ανοσοκυτταροχημείας, μοριακής κυτταρολογίας κ.ά.

Μετεκπαιδευθείς σε διάφορα νοσοκομεία κυρίως του εξωτερικού και με συμμετοχή σε πολλά συνέδρια. Πάντοτε στην αιχμή της τεχνολογίας και της επιστήμης διαχειρίστηκε, με κριτήριο την υγεία – πνευματική και σωματική- , τις νέες πληροφορίες συνεισφέροντας στα πρωτόκολλα διαχείρισης όλων των σύγχρονων προβλημάτων υγείας στην ειδικότητα του.

Αριστείδης Διαμαντής

Ιατρός Κυτταρολόγος

Ο Αριστείδης Γ. Διαμαντής γεννήθηκε στο Βόλο Μαγνησίας το 1959 όπου περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, είναι απόφοιτος της «Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων» (Σ.Σ.Α.Σ.) και Πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού.

Ειδικεύτηκε στην Κυτταρολογία, παρακολούθησε μετεκπαιδευτικά μαθήματα κυτταρολογίας του κατώτερου γυναικείου γεννητικού συστήματος και κολποσκόπησης στο νοσοκομείο ‘Whittington Hospital’ του Λονδίνου και είναι αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 τοποθετήθηκε στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού και υπηρέτησε στα πολεμικά πλοία του Στόλου ‘Φ/Γ Έλλη’ και ‘Α/Τ Κανάρης’ καθώς και στα Ναυτικά Νοσοκομεία των Αθηνών και της Σαλαμίνας. Διετέλεσε διευθυντής του Ναυτικού Νοσοκομείου του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, διευθυντής του Κυτταρολογικού Εργαστηρίου του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και μέλος της Ανωτάτης Υγειονομικής Επιτροπής του Πολεμικού Ναυτικού. Σήμερα είναι διευθυντής του Εργαστηριακού Τομέα και της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Έρευνας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και καθηγητής στη ‘Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής’.

Από το 2000 μέχρι σήμερα διδάσκει το μάθημα «Ιστορία της Στρατιωτικής Ιατρικής και Νοσηλευτικής στην Ελλάδα» στη ‘Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής’ και για τη διετία 2008-2009 δίδαξε «Ιστορία Ιατρικής» στους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ως άμισθος επιστημονικός συνεργάτης του ‘Εργαστηρίου Ιστορίας της Ιατρικής’.

Το 2001, μετά από δικές του ενέργειες, συγκρότησε και μέχρι σήμερα διευθύνει το ‘Γραφείο Μελέτης Ιστορίας Ελληνικής Ναυτικής Ιατρικής’ του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών με σκοπό «τη διάσωση, συλλογή, ταξινόμηση και έκδοση αρχειακού και έντυπου υλικού με κύριο θέμα την ιστορική πορεία της Ελληνικής Ναυτικής Ιατρικής διά μέσου των αιώνων».

Τα σημερινά επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται, κυρίως, γύρω από τη μελέτη και ανάδειξη της ιστορίας της Κυτταρολογίας και των μορφολογικών επιστημών, της ιστορίας της Ιατρικής καθώς και της ιστορίας της Ναυτικής και εν γένει Στρατιωτικής Ιατρικής.

Είναι συγγραφέας και επιμελητής έκδοσης δέκα εννέα μονογραφιών και προσκεκλημένος ομιλητής σε περισσότερες από ογδόντα στρογγυλές τράπεζες, επιστημονικές ημερίδες, σεμινάρια και διαλέξεις. Περισσότερες από τριακόσιες πενήντα πρωτότυπες ερευνητικές του εργασίες έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και/ή ανακοινωθεί σε συνέδρια και ημερίδες της ημεδαπής και αλλοδαπής.

Είναι ιδρυτικό και διοικητικό μέλος και μέλος αρκετών επιστημονικών και ιατρικών εταιρειών και συλλόγων. Είναι Αντιπρόεδρος της ‘Ελληνικής Εταιρείας Στρατιωτικής Ιατρικής’ και της ‘Ελληνικής Εταιρείας Ναυτικής και Ταξιδιωτικής Ιατρικής’. Για το χρονικό διάστημα 2013-2016 διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της ‘Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Κυτταρολογίας’. Από το 1994 έως το 2006 εκπροσώπησε το Πολεμικό Ναυτικό στη ‘Βαλκανική Επιτροπή Στρατιωτικής Ιατρικής’ (Balkan Military Medical Committee) και από το 2007 είναι Επίτιμο Μέλος της (Honorary Member).

Για το επιστημονικό και στρατιωτικό του έργο έχει αποσπάσει πολλές τιμητικές διακρίσεις και επαίνους και έχει βραβευτεί από το Γερουλάνειο Ίδρυμα (2006), την Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Κυτταρολογίας (2013) και την Ακαδημία Αθηνών (2014) για τη μελέτη του «Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης (1855-1935). Μια ψυχογραφική προσέγγιση», την οποία εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Αναστασία Κελεμτζή

Ιατρός Κυτταρολόγος

Κυριακή Σαββίδου

Ιατρός Κυτταρολόγος

Πολυτίμη Νικολάου

Ιατρός Κυτταρολόγος

Δημήτρης Βασιλάκος

Μοριακός Βιολόγος

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
97
ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩΝ
120
ΑΡΙΘΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
73

Οι χώροι μας

Σας περιμένουμε και από κοντά να σας ξεναγήσουμε!

Θέλετε να συνεργαστείτε μαζί μας; Ένας εξειδικευμένος συνεργάτης θα επικοινωνήσει μαζί σας να σας καθοδηγήσει.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος