μικροσκόπηση

Διαγνωστικά Εργαστήρια

Αρχική Team Ανδρέας Λαΐνης

Ανδρέας Λαΐνης

Διοίκηση

Ιατρικό Προσωπικό


Τίτλος

Ιατρός Κυτταρολόγος

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ο Λαΐνης Ι. Ανδρέας γεννήθηκε και έζησε στην Αθήνα, όπου αποφοίτησε το Η’ Λυκείου Πατησίων το 1977. Σε νεαρή ηλικία έχασε την μητέρα του από καρκίνο, γεγονός που καθόρισε τις μελλοντικές του επιλογές. Απόφοιτος Ιατρικής σχολής Α.Π.Θ. τον 7/1983, ξεκίνησε ειδικότητα στην έδρα παθολογικής ανατομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε την ειδικότητα του στο παθολογοανατομικό εργαστήριο ΙΚΑ Αθηνών, στο κυτταρολογικό εργαστήριο του αντικαρκινικού νοσοκομείου Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ» έως τον Φλεβάρη του 1988 καθώς και στα περισσότερα νοσοκομεία Αθηνών.

Ίσως μέχρι σήμερα, ο νεότερος ειδικευμένος Ιατρός στην Ελλάδα. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία και απολύθηκε από το Γ.Σ.Ν. Θράκης στην Ξάνθη το 1989. Από τον 4/1989 έως 4/1990 διετέλεσε υπηρεσία υπαίθρου στο Αγροτικό Ιατρείο Καμένων Βούρλων. Έκτοτε ιδιώτης κυτταρολόγος με ιατρεία σε αρκετές πόλεις της Ελλάδος.

Από τους πρώτους στην Ευρώπη το 1992 που έκανε ταυτοποιήσεις ιών και μικροβίων (ΙΝ SITU υβριδισμό), εφάρμοσε την υγρή κυτταρολογία από το 1998, το ΤhinPrep Pap Test καθώς και όλες τις εξελίξεις της σύγχρονης ανοσοκυτταροχημείας, μοριακής κυτταρολογίας κ.ά.

Μετεκπαιδευθείς σε διάφορα νοσοκομεία κυρίως του εξωτερικού και με συμμετοχή σε πολλά συνέδρια. Πάντοτε στην αιχμή της τεχνολογίας και της επιστήμης διαχειρίστηκε, με κριτήριο την υγεία – πνευματική και σωματική- , τις νέες πληροφορίες συνεισφέροντας στα πρωτόκολλα διαχείρισης όλων των σύγχρονων προβλημάτων υγείας στην ειδικότητα του.

Πέρα των επιστημονικών του ανησυχιών, έπαιξε Βόλεϊ στον Πανελλήνιο Γ.Σ. όπου υπήρξε και δισκοβόλος. Λάτρης, της φωτογραφίας (με συμμετοχή 2 ετών στα σεμινάρια της Ε.Φ.Ε), της μουσικής (παλαιός DJ και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς), πρωταθλητής Ελλάδος στο Bridge, φανατικός ψαράς, βιβλιομανής και μεγάλος συλλέκτης βινυλίων, γραμματοσήμων και ορυκτών.